Create issue ticket

1 Mogući Uzroci za Loše hranjenje kod odojčadi

  • Neonatalna hipoglikemija

    Не постои универзална дефиниција за хипогликемија во неонаталната возраст, постојат одредени протоколи според кои мора да се одржи одредено ниво на глукоза во крвта во неонаталниот период за да се превенира нарушување на мозочниот развој кај детето. Одржување на нормално ниво на глукоза во крвта е[…][exclusive.mk]

Dalji simptomi