Create issue ticket

7 Mogući Uzroci za Normalan TSH

Prikaži rezulate na: Deutsch

  • Grejvs-Bazedovljeva bolest

    Тако је на основу бројних истраживања утврђено, да овако хиперпластичне жлезде луче од 5 до 15 пута више тироидних хормона него у нормалним условима.[sr.wikipedia.org] И поред тога што наведене промене у штитњачи личе променама које настају након давања већих доза тиреостимулишућег хормона (ТСХ), истраживања су показала да концентрација[sr.wikipedia.org]

  • Hipertireoidiziam

    Hipotireoidizam se odnosi na stanje u kojem je koncentracija TSH povišena, a razina T3 i T4 normalna ili snižena.[ara.srce.hr] Hipertireoidizam se odnosi na stanje u kojem je koncentracija TSH snižena, a razina T3 i T4 normalna ili povišena.[ara.srce.hr]

  • Retardacija rasta

    Normalno je nivo TSH kod novorođenčadi visok i varira od 1.1 do 17 u međunarodnim jedinicama (mIU / l).[sr.womanuntamed.com] Određivanje nivoa TSH kod dece pomaže u proceni učinka štitaste žlezde. Kod dece različitih uzrasta, nivo TSH je veoma različit.[sr.womanuntamed.com]

  • Hipoosmolalnost

    normalnih i malignih ćelija (angiogeneza!)[docsity.com] • sst1-sst5 (“klasični” analozi – za sst2,3,5) • Indikacije: akromegalija, TSH-tumori, neuroendokrini GIT tumori, refraktarne dijareje (AIDS, hemioTh), hirurške komplikacije[docsity.com] .: CNS, PNS, GIT, pankreas, IS, KVS • sekreciju: GH, TSH, prolaktin, GIT endokrina (gastrin/CCK, insulin, glukagon, VIP...) i egzokrina sekr. i motilitet, kao i proliferaciju[docsity.com]

  • Bowen-ova bolest

    Endokrine demencije Endokrini poremećaj Kognitivne smetnje T3, T4, TSH Kortizol, DST, Kalcijum, fosfor, Obavezno rano lečenje![sr.wikipedia.org] Hidrocefalus sa normalnim pritiskom Nesiguran hod Inkontinencija Demencija Kompjuterizovana tomografija Subkortikalna degeneracija, Motorni deficit, Razumevanje govora očuvano[sr.wikipedia.org]

  • Hiperfosfatemija

    Često postoji i neosjetljivost na TSH, gonadotropine, ADH i glukagon. 18. PseudohipoPTH tip 2 • HipoCa, hiperfosfatemija i povišena razina PTH![slideshare.net] • Fenotip je normalan. • Izlučivanje cAMP-a urinom je normalno. • Nema fosfaturije nakon stimulacije parathormonom. 19. Pseudopseudohipoparatiroidizam[slideshare.net]

  • Cerebelarna ataksija-hipogonadizam sindrom

    […] steroidogeneze 14 da ne - FSH više od40 iu/l E2 manje od 50 pmol/l virilizacija E2 P4 Anamneza i ginekološki pregled poz Beta HCG trudnoća neg Hipotireoza hiperprolaktinemija TSH[slideplayer.com] , GUK, PRL normalni FSH više od40 iu/l E2 manje od 50 pmol/l virilizacija da ne Testosteron, DHEAS, 17-0HP4 Progesteronski test - Visoki LH FSH Umjereni ili visoki hiperandrogenizam[slideplayer.com]

Dalji simptomi