Edit concept Question Editor Create issue ticket

Džeksonov napad


Klinička slika

Anemija
  • Тешки несакани дејства на лекот се алергискиот хепатит и апластичната анемија, а изгледа дека тие се јавуваат почесто отколку што е очекувано на почетокот од неговата примена, поради што таа е значајно намалена.[lekarinfo.mk]

Lečenje

  • Мило ми е што и ти го сподели своето искуство со сите РР-ки, важно е што син ти сега е под постојано набљудување и лечење, важно е што имате добар доктор кој се грижи за него и се надевам дека наскоро и ситуацијата ќе се подобри, па ќе престанете со лековите[ringeraja.mk]

Etiologija

  • ЕТИОЛОГИЈА НА НАПАДИТЕ Нападите можат да бидат предизвикани од локализирани анатомски промени или од системски метаболни промени, но најголем број од нив според етиологијата се идиопатски.[lekarinfo.mk]

Prevencija

  • Spijte dovolno premalku son moze da ja zgolemi verojatnosta od napad Prevencija Posvetete vnimanie na hranata i otkrijte ja okolinata ili telesnite i emocionalnite znaci koi prethodat na napadite .Voobicaeno e na primer, da se custvuvate voznemireni ili[ringeraja.mk]
  • Веднаш потоа, се продолжува со бавна интравенска инфузија на фенитоин за превенција на рецидив кога серумските концентрации на применетиот бензодиазепин ке се намалат. Тераписката концентрација на фенитоинот се постигнува за околу 20 минути.[lekarinfo.mk]

Postavite pitanje

5000 Preostalo karaktera Formatirajte tekst koristeći: # Heading, **bold**, _italic_. HTML kod nije dozvoljen.
Objavljivanjem ovog pitanja pristajete na Uslove i Politiku privatnosti.
• Koristite precizan naslov za vaše pitanje.
• Postavite jasno pitanje zajedno sa informacijama o godini rođenja, polu, simptomima, kao i tipu i dužini lečenja.
• Poštujte sopstvenu privatnost, kao i privatnost drugih ljudi, nikada ne postavljate puna imena ili kontakt informacije.
• Neprikladna pitanja će biti izbrisana.
• U hitnim slučajevima kontaktirajte lekara, posetite bolnicu ili pozovite hitnu službu!